Husmodell Houston

Vad kännetecknar ett Mantorp Hus?

Vad är det som kännetecknar ett hus byggt av Mantorp hus och vilka egenskaper besitter dem?

Egenskaper hos ett Mantorp Hus

Idag finns det en stor mängd uppsättningar och kombinationer när det kommer till en ny husbyggnation. Du hittar både för- och nackdelar med olika variabler såsom byggnadsmaterial, placering av hus och budget, vilket i slutändan resulterar i vilka husegenskaper ditt framtida hus kommer bestå av.

Här nedan berör vi de tre starkaste egenskaperna som ett Mantorp Hus kännetecknas av enligt oss. 

Kontakta oss

Bojan Vasic Mantorp Hus

Bojan Vasic

Projektledare / Säljare

Ljust modernt kök

Hög kvalitet

Vi värdesätter hög kvalitet och vi vill att våra hus ska spegla detta och andas hög kvalitet rakt igenom. Det börjar med användning av hållbara material där vi använder trä som byggnadsmaterial. Trä är ett bra val ur ett miljöperspektiv då det är en förnybar resurs, är återvinnbart och har den lägsta energiförbrukningen av alla byggnadsmaterial.

Att använda produkter av hög kvalitet från väletablerade varumärken är en självklarhet för oss. Högkvalitativa produkter besitter generellt längre hållbarhet och effektiva lösningar, vilket är ekonomiskt och på lång sikt. Högkvalitativa varumärken erbjuder ofta ett större utbud av olika designlösningar och utstrålar med det en lyxigare hemkänsla.

Energieffektiva hus

Intresset för energieffektiva hus blir allt mer och mer populärt för varje år. Dels för att medvetenheten om klimatförändringarna ökar bland den svenska befolkningen och omvärldens påverkan på stigande elpriser, speciellt under 2022.

Att bygga ett energieffektiv hus handlar i grunden om att ett hus ska använda så lite energi i drift som möjligt och att minimera värmeförlusterna genom ett tätt klimatskal och effektiv ventilation. Planerar du att bygga ett hus och som besitter energiklass A eller B har du även möjlighet till ett grönt bolån, vilket vi på Mantorp Hus har levererat tidigare.

Vi lägger stor vikt på att bygga just energieffektiva hus och det gör vi genom att använda effektiva värmesystem och bygga ett välisolerat tätt klimatskal med god ventilation.

Är man ute att sänka energiförbrukningen ytterligare bör man välja energieffektiva hushållsapparater och lågenergilampor för att minimera elbehovet. Vill man ta ännu ett steg längre kan man se över alternativ för att nyttja solenergin med solfångare eller solceller.

Villa med vit liggande panel - husmodell Stockholm
Bygg lösvirkeshus tillsammans med Mantorp Hus

Snabb produktionstid

Något som vi är stolta över är vår snabba produktionstid. En snabb produktionstid når vi genom vår platta organisation, vilket möjlighet snabba beslut och korta leveranser.

Det tar ungefär två arbetsveckor för oss att få husgrunden på plats. När husgrunden väl är lagd är vår genomsnittliga byggnationstid cirka 12 till 15 arbetsveckor. Byggnationstiden varierar beroende på handläggningstider, tid på året och andra faktorer.

Från leverans av husgrund till färdigt hus tar det cirka 14 till 17 arbetsveckor.

Mantorp Hus husstilar

Att välja vilken husmodell som bäst passar dina preferenser kan såklart vara svårt. Samtliga av våra husmodeller andas både modern och klassisk stil rakt igenom där våra tillval kan styra vilken stil du föredrar ytterligare. Våra husmodeller är försedda med stora fönsterpartier för generösa ljusinsläpp vilket utstrålar en modern känsla ännu mer.

Husmodell Stockholm ljust modernt vardagsrum

Smart planlösning

Ett Mantorp Hus är alltid noga genomtänkt och rustat med en smart och öppen planlösning. Vi arbetar med smarta och öppna planlösningar eftersom det bidrar till ett flytande samband mellan sociala ytor och kök. Det skapar också en flexibilitet vid inredning och ger ett bättre ljusflöde som genomsyrar hela bostaden.

Villa med vit liggande panel - husmodell Stockholm

Går du i tankarna att köpa ett nytt hus men kan inte bestämma dig vilken husmodell som passar dig och din familj bäst? Vi på Mantorp Hus har stor erfarenhet av kunder som vill ha ett hus skräddarsytt efter just deras behov och önskemål. Därför kan du, tillsammans med vår arkitekt, designa ditt helt egna hus.

kontakta oss

Mantorp Hus logotyp emblem
Obligatoriska fält är markerade med *

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och villkor gäller.