Husbyggnation på tomt med Mantorp Hus

Vad du bör tänka på vid val av tomt

Vad är det viktigaste att tänka på när du letar efter tomt till ditt framtida drömhus?

Så väljer du rätt tomt

Att hitta den perfekta tomten för ditt framtida drömhus kräver en noggrann och genomtänkt planering. Det behöver inte alltid betyda att det är en svår och långdragen process som val av tomt ofta förknippas med. Oavsett om du har klart för dig vilket hus du ska bygga redan innan du börjar leta tomt eller inte så hjälper vi dig att hitta de perfekta förutsättningarna för ett framtida drömhem.

Ska uteplatsen vara utrustad med trädäck runt en pool eller ska det finnas en inglasad altan? Här nedan berör vi allt du behöver veta när det kommer till ditt hus uteplats!

Kontakta oss

Bojan Vasic Mantorp Hus

Bojan Vasic

Projektledare / Säljare

Ledig tomt

Tomtens förutsättningar

Innan du bestämmer sig för en tomt är det viktigt att du har funderat kring det markarbete som krävs innan själva bygget drar igång. Detta kan påverka den totala tidsplanen och kostnaden olika mycket beroende på mängden arbete som krävs. Om du köper tomt privat är det extra viktigt att låta en markkonsult utföra en undersökning innan du gör ett val. Vi på Mantorp Hus hjälper dig gärna att undersöka din tomt även om du inte köpt den direkt via oss. 

Något som också inkluderas i tomtens förutsättningar är utsikt, vind och soltimmar. De flesta som bygger sitt hus från grunden vill skapa en unik och härlig uteplats och det är därför viktigt att noga tänka igenom dess placering. Om tomten har en härlig kvällssol med underbar utsikt blir det naturligt att placera uteplatsen i ett visst läge för att utnyttja tomtens förutsättningar maximalt. Att anpassa uteplatsens placering efter vinden är också fördelaktigt, men det går också att anpassa husets egenskaper för att hitta lä mot vinden. Vår husmodell Berlin med sina unik vinklar skapar det perfekta vindskyddat för husets baksida.

Storlek - Tänk på framtiden

Tomtens storlek är en av de mest grundläggande egenskaperna du bör ta i beaktning och är något som kommer påverka husets storlek samt framtida förutsättningar för eventuell utbyggnad. Att bygga ett eget drömhus från grunden är ett stort beslut och något man vill vara nöjd och trivas med i många år framöver. Därför måste tomten matcha dina framtida behov. 

Något som oftast underlättar valet av tomt är att inte begränsa sina valmöjligheter genom att faktiskt anpassa husmodellen efter tomtens förutsättningar, och inte tvärtom. Detta gör att du hittar en tomt som du verkligen vill bo på istället för att tvingas välja en mindre önskvärd tomt för att du begränsas av husets storlek och egenskaper. 

Ytterligare något som kan vara bra att skapa sig en uppfattning om är eventuella ombyggnationer eller liknande i närområdet som kan påverka ditt hus. Det kan handla om en stor väg som ska omdirigeras precis utanför huset, större byggnader som kan skymma utsikt eller avverkning av skog och natur.

Byggnation av lösvirkeshus med Mantorp Hus
Sälja tomt i bostadsområde

Nära staden eller på landsbygden?

Vill du bygga ditt drömhus på en tomt lokaliserad nära staden i tätbebyggda områden eller trivs du bättre ute på landsbygden? Vi alla har olika preferenser men det gäller att undersöka alla förutsättningarna. Att bo mer åt landsbygden har sina fördelar men det gäller att du har tänkt på följande saker:

  • Kollektivtrafik
  • Affärer
  • Service
  • Skolor

Detta bör du tänka på när du bygger hus i stadsbygden:

  • Grannar
  • Ljudnivå från eventuell större väg
  • Närhet till natur

Oavsett vad du föredrar mest så hjälper vi dig att hitta den perfekta tomten för ditt framtida husbygge. Kontakta oss eller se vårt utbud av tomter för att ta nästa steg mot drömhuset.

Leta bland våra tillgängliga tomter

Letar du efter en ledig tomt för ett kommande husbygge? Mantorp Hus erbjuder tomter runt om i Östergötland med omnejd och nedan hittar du alla tomter vi för närvarande har till försäljning.

Vi är alltid på jakt efter nya tomter, därför uppdaterar vi regelbundet vårt utbud. Kom tillbaka med jämna mellanrum så du inte missar något av intresse!

Mantorp Hus husstilar

Att välja vilken husmodell som bäst passar dina preferenser kan såklart vara svårt. Samtliga av våra husmodeller andas både modern och klassisk stil rakt igenom där våra tillval kan styra vilken stil du föredrar ytterligare. Våra husmodeller är försedda med stora fönsterpartier för generösa ljusinsläpp vilket utstrålar en modern känsla ännu mer.

Husmodell Stockholm ljust modernt vardagsrum

Smart planlösning

Ett Mantorp Hus är alltid noga genomtänkt och rustat med en smart och öppen planlösning. Vi arbetar med smarta och öppna planlösningar eftersom det bidrar till ett flytande samband mellan sociala ytor och kök. Det skapar också en flexibilitet vid inredning och ger ett bättre ljusflöde som genomsyrar hela bostaden.

Villa med vit liggande panel - husmodell Stockholm

Går du i tankarna att köpa ett nytt hus men kan inte bestämma dig vilken husmodell som passar dig och din familj bäst? Vi på Mantorp Hus har stor erfarenhet av kunder som vill ha ett hus skräddarsytt efter just deras behov och önskemål. Därför kan du, tillsammans med vår arkitekt, designa ditt helt egna hus.

kontakta oss

Mantorp Hus logotyp emblem
Obligatoriska fält är markerade med *

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och villkor gäller.