kök med trägolv och gråa köksluckor

5 tips för ett fantastiskt kök

Vad kännetecknar ett fantastiskt kök och vad bör man tänka på när det kommer till alla valmöjligheter som finns?

HTH-expertens främsta tips när du ska bygga kök

Kök med trägolv och vita köksluckor

När du bygger hus med oss på Mantorp Hus så tillkommer en stor del av härliga valmöjligheter och beslut som ska fattas, köket är inget undantag. Köket kallas ofta för husets hjärta och nyttjas flitigt under vår vakna tid tillsammans med familj och vänner. Det ska fattas beslut om färger och stil för alla köksluckor, handtag, vitfaror, matgrupp bland annat. 

HTH:s köksexpert Maria Bouarné delar med sig av sina 5 bästa tips för ett fantastiskt kök.

"Det finns hur många tips som helst att ge för att skapa ett fantastiskt kök"

-- Maria Bouarné - HTH Linköping

Visuell planering

Den första delen i att skapa det perfekta köket är en noggrann planering, köket sa trots allt brukas i många år framöver. Något som är att föredra är en visuell planering för att skapa dig en så bra bild som möjligt för hur köket kommer se ut i verkligheten. 

    –  Gör ett moodboard. Klipp och klistra från olika tidningar för att få fram er favoritstil, era favoritfärger och material. Och glöm inte att ta med golvet. Förutom att färgen på luckan skall vara fin med golvet så är både bänkskivan och golvet liggande ytor som oftast syns väl och behöver passa ihop för att få en fin harmoni i hemmet.

Använd ert nuvarande kök som utgångspunkt

  – Fundera lite på vad ni ogillar i ert nuvarande kök. Och även vad ni saknar. Det vore ju synd om det upprepas i ert nya hem. Ska ni ta med en matberedare eller assistent kan det vara bra att planera var någonstans den ska få plats. Ex vis: är lådan tillräckligt hög för att den skall kunna placeras där.

Mantorp Hus husstilar
Husmodell Houston stilrent kök med ljus klinker

Mer Praktisk och modernare vask

    – En annan sak man kan fundera på är hur stor vask vill man ha. Förr var det vanligt med två hoar, där man kanske handdiskade i en och sköljde i den andra. Idag används diskmaskinen till det mesta, förutom stekpannor och större kastruller och plåtar. Därför kan det vara intressant att titta på en enda större vask där man ex vis kan lägga ner en hel plåt. 

Sociala flöden

 Något som kännetecknar de flesta köken från Mantorp Hus är det öppna och sociala flöde till närliggande ytor. En köksö eller barbänk skapar möjligheten att integrera hela sällskapet i matlagningen.

Att vara med och interagera med familj och gäster även när man lagar maten är alltid trevligt. Därför är en köksö, om det finns möjlighet för det, ett trevligt och praktiskt alternativ. Även om man inte har vask och häll där så kan ön exempelvis användas för tillredning av mat eller att duka upp buffé på. Med ett par stolar där så ökar användningsområdena ytterligare. 

Husmodell Stockholm modernt och stilrent kök

Tänk stort

    – Stirra er inte blinda på en detalj, ett sorts skåp eller en funktion. Det gäller att totalt få ut så mycket som möjligt av köket och det går alltid att tänka om och hitta lösningar. Därför kan det behövas att man plockar bort just den detaljen för att på så sätt få sitt Drömkök från HTH! 

Modern planlösning

Vi hjälper dig!

Vill du ta nästa steg och förverkliga din husdröm med det perfekta köket tillsammans med oss på Mantorp Hus? Kontakta oss så hjälper vi dig!

kontakta oss

Mantorp Hus logotyp emblem
Obligatoriska fält är markerade med *

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och villkor gäller.

Mantorp Hus husstilar

Att välja vilken husmodell som bäst passar dina preferenser kan såklart vara svårt. Samtliga av våra husmodeller andas både modern och klassisk stil rakt igenom där våra tillval kan styra vilken stil du föredrar ytterligare. Våra husmodeller är försedda med stora fönsterpartier för generösa ljusinsläpp vilket utstrålar en modern känsla ännu mer.

Husmodell Stockholm ljust modernt vardagsrum

Smart planlösning

Ett Mantorp Hus är alltid noga genomtänkt och rustat med en smart och öppen planlösning. Vi arbetar med smarta och öppna planlösningar eftersom det bidrar till ett flytande samband mellan sociala ytor och kök. Det skapar också en flexibilitet vid inredning och ger ett bättre ljusflöde som genomsyrar hela bostaden.

Villa med vit liggande panel - husmodell Stockholm

Går du i tankarna att köpa ett nytt hus men kan inte bestämma dig vilken husmodell som passar dig och din familj bäst? Vi på Mantorp Hus har stor erfarenhet av kunder som vill ha ett hus skräddarsytt efter just deras behov och önskemål. Därför kan du, tillsammans med vår arkitekt, designa ditt helt egna hus.