Husmodell Stockholm ljust modernt vardagsrum

En smart planlösning med Mantorp Hus

Vad kännetecknar en smart planlösning?

En planlösning som möter dina behov

En smart planlösning är en nödvändighet för ett funktionellt hem med ett naturligt flöde för hela familjen. Det är viktigt att komma ihåg att en smart planlösning är väldigt individuellt för varje enskild familj eftersom den ska möta deras livsstil och behov. Det finns dock en del generella egenskaper som kännetecknar en bra planlösning som passar de flesta.

Smart planlösning med sociala ytor

Husets flöde

Vid planering av er framtida planlösning ska ni utgå från er själva, ingen annan har samma behov och prioriteringar, därav vikten av en personlig anpassning. Flödet i huset bör möta familjens livsstil och rörelsemönster för att vardagslivet ska flyta på som vanligt.

Är ni i behov av stora köks- och avlastningsytor, extra förvaringsutrymmen, eller en groventré i kombination med tvättstuga för att ta hand om barnens sportkläder och undvika leriga tassar från hunden runt om i huset?

Lägg lite extra tid på att planera er framtida vardag för att undvika huvudvärken längre fram!

Rumsfördelning

Att dela upp huset och dess rum mellan socialt umgänge och avskildhet är smart ur flera aspekter. Den främsta fördelen är att vid en eventuell fara i huset är hela familjen samlad för att lättare hjälpa varandra i säkerhet, vilket är en stor trygghet hos de flesta. 

Det ger möjlighet till att barnen kan ha en filmkväll med kompisar utan att bli störda av föräldrarna eller att föräldrarna kan ha över sällskap på en middag där barnen kan vara för sig själva.

En smart planlösning bidrar även till mindre irritationsmoment runt om i huset då oväsen från garage, tvättstuga och teknikrum kan vara störande om det ligger i direkt anslutning till exempelvis ett sovrum.

Planlösning med smart rumsfördelning

Förvaringsytor

Har du någonsin hört någon säga att de har för mycket utrymme till förvaring? Inte vi heller. Det går helt enkelt inte att få för mycket plats med förvaring i ett hus, därav gäller det att planera noga och utnyttja husets planlösning och ytor till fullo.

Det kan dock vara en utmaning att få till det bra med förvaring i ett hus med öppen planlösning. En del av vår lösning till detta i ett Mantorp Hus är användning av walk-in closet och klädkammare, samt övriga integrerade och måttanpassade lösningar för att möta behovet av smart förvaring. 

Tänk på att planera dörrar och fönster för ytterligare förvaringsutrymme vid placering av eventuella garderober. För att fria upp ännu mer utrymme rekommenderar vi förvaring av säsongsbaserade saker och kläder i husets tillhörande garage.

Planera för framtiden

Det är viktigt att planera huset och planlösningen för framtiden, den kommer snabbare än vad man kan tro. Försök att tänka hur era behov ser ut om 4 år och 8 år, planerar ni för fler barn och hur kan barnens behov förändras övertid?

När barnen väl blir vuxna och flyttar ut kan det vara bra att redan i planeringsfasen ha en idé vad sovrummen kan komma att användas till. Rummen behöver inte nödvändigtvis vara begränsade till att vara enbart sovrum så försök redan i förtid att skapa flexibilitet inför framtiden.

Husmodell Stockholm ljust mindre sovrum

Ta hjälp av oss

Väljer ni att bygga hus tillsammans med oss på Mantorp Hus ser vi till att tillfredsställa just era behov och önskemål. Ni kan utgå ifrån våra nuvarande husmodeller i klassisk och modern stil där samtliga har ett fokus på smarta och öppna planlösningar, samt stor bostadsarea.

Ni har stora möjligheter att göra ändringar i planlösningen på nuvarande husmodeller och skulle inte det räcka till kan ni rita och designa ert eget hus från grunden tillsammans med oss.

Har du några funderingar kring våra planlösningar?