Mantorp Hus Integritetspolicy

Att bygga hus

Såhär går det till när du bygger ditt drömhem med oss på Mantorp Hus

Vi hjälper dig genom hela köpprocessen

Den största drömmen är för många att bygga sitt eget hus där man har möjlighet att forma det helt utefter ens egna behov och preferenser. Vi på Mantorp Hus hjälper dig att uppfylla din dröm och finns där genom hela processen, från första kontakt till inflytt.

Planering

Att bygga hus är såklart en av de mest spännande perioderna i ens liv, man har en dröm och få chansen att uppfylla den. För att göra hela processen så smidig och lättsam som möjligt krävs en del planering. 

Innan man tar steget och kontaktar oss bör man skapa sig en första bild av en preliminär budget, en grundbit i din huskalkyl. Det är utefter din budget som du kan konkretisera din vision till verklighet genom att välja tomt och husmodell.

Vi arbetar med smarta och öppna planlösningar eftersom det bidrar till ett flytande samband mellan sociala ytor och kök. Det skapar också en flexibilitet vid inredning och ger ett bättre ljusflöde som genomsyrar hela bostaden.

Husmodell Stockholm ljust modernt vardagsrum
enplansvilla i vinkel

Tomt, husmodell & planlösning

När det väl har blivit dags att ta nästa steg i resan mot drömhemmet ska husets tomt fastställas. Varje tomt har sin egna struktur med olika begränsningar och möjligheter, det är därför viktigt att dessa förutsättningar illustreras innan valet av husmodell.

Kanske har du redan en tomt du vill bygga på, eller så är du ute efter en. Vi på Mantorp Hus erbjuder ett varierat sortiment av tomter som du kan välja ifrån. 

I samband med bestlutande av tomt sker valet av husmodell. Detta steg kan komma att variera beroende på just din situation. Vårt utbud av husmodeller kan användas precis som dem är, men går också att anpassas utifrån olika behov och preferenser. Du kan också skissa på en helt ny husmodell tillsammans med våra arkitekter för maximal flexibilitet för dig som blivande husägare. 

Strax efter val av tomt och husmodell ska planlösningen fastställas tillsammans med diverse bygglovspliktiga val. Du kan såklart anpassa planlösning precis som du vill!

Bygglov

Vid ett husbygge krävs alltid ett beviljade bygglov från din kommuns Byggnadsnämnd. Då ska planlösning, husets placering, exteriöra och tekniska detaljer samt uppvärmningslösning vara beslutat. Vi hjälper dig säkerställa att du skickar in alla de ritningar och protokoll som krävs för ett beviljat bygglov. 

Väl när Byggnadsnämnden fattat ett beslut får du utdrag ur nämndens protokoll och ett exemplar av ritningarna. Därefter kallas du till ett tekniskt samråd i anslutning till byggstart där det diskuteras praktiska omständigheter och överlämning av tillstånd.

Husmodell Stockholm rum som kontor
Bardisk i modernt kök

Kundval

När du bygger hus med oss på Mantorp Hus finns alltid en stor möjlighet till att anpassa huset och skapa det perfekta drömhemmet. Därför kommer du i detta skede fastställa alla valmöjligheter som finns. 

Det som ska beslutas om är: 

  • Val av inredning för kök & tvättstuga
  • Exteriöra val
  • Interiöra val

För att få en klar bild om exakt vilka valmöjligheter du har, använd vår standard- & tillvalskatalog som guide. Det går att utgå från våra standardval som följer med varje husmodeller eller anpassa helt genom alla våra tillval som erbjuds.

Köpeavtal

Nästa steg i husköpets process blir att upprätta ett slutligt köpeavtal runt det preliminära slutpriset med godkännande av ritningar och material. Slutpriset kan exempelvis påverkas av eventuell extra markarbeten och indexuppräkning. 

I samband med köpeavtalet kommer de entreprenörer som ska bygga ditt hus att anlitas och preliminär leveranstid presenteras.

Ljust modernt kök
Husmodell Houston med pool

Byggprocess

När alla tillval, modifieringar och bestämmelser är färdiga tillsammans med påskrivet avtal är det äntligen dags för byggstart. Inför byggstarten kallar Byggnadsnämnden till tekniskt samråd där du och en utvald kontrollansvarig (KA) deltar. Den kontrollansvariges uppgift blir att kontrollera så att arbetet utförs enligt bestämmelserna i Plan- och bygglagen. 

Väl när huset näst intill är helt färdigt för inflyttning sker olika byggplatsbesök för genomgång av el- och finplanering. Därefter kommer huset att slutbesiktas och du kallas till ett slutsamråd för ett slutbesked. 

Efter sutbesiktningen är det dags för den efterlängtade inflyttningen. Nu överlämnas nycklarna till ditt egna Mantorp Hus!

OBS! Glöm inte att göra en flyttanmälan och införskaffa en postlåda.

huvudkontor

Vill du komma i kontakt med vårt kontor i Linköping?

Mantorp Hus husstilar

Att välja vilken husmodell som bäst passar dina preferenser kan såklart vara svårt. Samtliga av våra husmodeller andas både modern och klassisk stil rakt igenom där våra tillval kan styra vilken stil du föredrar ytterligare. Våra husmodeller är försedda med stora fönsterpartier för generösa ljusinsläpp vilket utstrålar en modern känsla ännu mer.

Husmodell Stockholm ljust modernt vardagsrum

Smart planlösning

Ett Mantorp Hus är alltid noga genomtänkt och rustat med en smart och öppen planlösning. Vi arbetar med smarta och öppna planlösningar eftersom det bidrar till ett flytande samband mellan sociala ytor och kök. Det skapar också en flexibilitet vid inredning och ger ett bättre ljusflöde som genomsyrar hela bostaden.

Villa med vit liggande panel - husmodell Stockholm

Går du i tankarna att köpa ett nytt hus men kan inte bestämma dig vilken husmodell som passar dig och din familj bäst? Vi på Mantorp Hus har stor erfarenhet av kunder som vill ha ett hus skräddarsytt efter just deras behov och önskemål. Därför kan du, tillsammans med vår arkitekt, designa ditt helt egna hus.